Afacerea Forever Living Products - Venituri suplimentare

SUCCESUL ESTE IN MAINILE TALE : "Iti poti trai viata doar in doua moduri. Sa crezi ca nu exista magie, sau sa crezi ca totul este magie" Albert Einstein

UN STIL DE VIATA F.I.T. - FOREVER 

„Arăţi mai bine, te simţi mai bine” merită să fie primul tău obiectiv. Aceste programe fac trecerea către un stil de viaţă şi o alimentaţie echilibrată, completă, ce pot fi menţinute pe termen lung.

C9 - calea rapidă către scădere în greutate şi organism  purificat

Este vorba de o combinaţie de produse ce fac mai eficientă scăderea în greutate, datorită substanţelor din compoziţia lor, ce acţionează specific asupra eliminării kilogramelor în plus.

FABrica de ENERGIE pentru tine

Pe lângă taurină şi cafeină, ingredientele clasice ale unei băuturi energizante, FAB conţine gel stabilizat de Aloe vera, guarana şi un amestec brevetat de plante adaptogene (Ginseng şi Schisandra chinensis)

ARGI+, MERIŢI CE E MAI BUN

L-arginina este implicată în generarea oxidului nitric (NO), esenţial pentru funcţia endotelială, vasodilataţia arterială şi diviziunea celulară. Lipsa de L-arginină poate conduce la apariţia hipertensiunii arteriale precoce, precum şi la diferite procese ischemice ale organelor vitale.

DE CE PRODUSE PE BAZĂ DE ALOE VERA DE LA FOREVER LIVING PRODUCTS?


Gelul de Aloe vera din interiorul frunzei este componenta cea mai eficientă din punct de vedere terapeutic. Însă, deşi are efecte remarcabile, acest dar al naturii nu putea fi folosit decât de persoanele care locuiau în zonele în care creşte aloe vera. De ce? Pentru că după ruperea unei frunze, gelul îşi pierde calităţile sale binefăcătoare în maxim 4 ore. Practic se oxidează, la fel cum se întâmplă şi cu un măr dacă muşcăm din el şi îl lăsăm aşa.
Din fericire, meritul companiei Forever Living Products este că a descoperit un procedeu natural de conservare a gelului de Aloe vera, astfel încat el să reziste cu mult peste cele 4 ore. Astfel, în urma a numeroase studii şi experienţe ştiinţifice, Forever Living a reuşit să patenteze procesul de stabilizare a gelului de Aloe vera.

Practic, stoparea oxidării se face prin adăugarea unor antioxidanţi naturali, cum ar fi vitaminele A, C, E extrase din plante şi fructe. Şi astfel gelul de aloe vera este stabilizat şi rezistă o perioadă mult mai lungă de timp după recoltarea frunzei, şi cel mai important, îşi păstrează intacte toate proprietăţile sale terapeutice.
Acesta este un motiv suficient de puternic ca să ne indreptăm atenţia către produsele pe bază de Aloe vera de la Forever Living.
Compania nu s-a oprit aici şi ne mai oferă alte motive, la fel de importante:
> Din 1978, de când s-a infiinţat, Forever Living a devenit lider mondial al produselor pe bază de Aloe vera. Şi de atunci nimeni nu a depăşit-o, deşi concurenţa este acerbă.
> Forever Living Products oferă produse de o calitate excepţională pentru că deţine toate etapele de producţie: are propriile plantaţii cu Aloe vera, recoltarea se face manual, stabilizarea naturală, fabrici proprii, fabrică proprie de ambalaje, flotă proprie de transport, distribuţie proprie. În acest mod se garantează calitatea fiecărui produs.
> Forever Living foloseşte doar specia Aloe Vera Barbadensis Miller, specia de Aloe cu cele mai mari beneficii pentru corpul uman.
> Forever Living foloseşte numai frunzele mature, proaspete, recoltate manual pentru a extrage gelul de Aloe în centrele de prelucrare situate chiar pe plantaţii. În acest mod se împiedică oxidarea gelului de aloe.
> Forever Living foloseşte pentru produseloe sale doar gelul de Aloe. Coaja este îndepărtată printr-un procedeu unic.
> Forever Living foloseşte gelul de aloe ca ingredient principal. Acest lucru se poate observa cu uşurinţă doar prin citirea ingredientelor de pe etichetă.
>Forever Living stabilizează gelul de aloe vera printr-un procedeu natural, brevetat. Se adaugă componenţi naturali cu rol de protecţie: vitamina C (acid ascorbic) extrasă din citrice, merişoare, coacăze, vitamina E (tocoferol) extrasă din uleiurile de floarea-soarelui, măsline, soia, acid citric extras din lămaie, sorbat de potasiu extras din scoruş de munte (Sorbus aucuparia), sorbitol extras din mere, piersici şi prune, benzoat de sodiu extras din coacăze, cuişoare, prune şi mere şi gumă de xantan extras din algele vareh.
> Referitor la unele substanţe,denumirea lor este cea ştiinţifică. Aceste substanţe sunt atat de origine naturală - se găsesc în plante şi fructe - cat şi de origine sintetică, create în laborator. Forever Living foloseşte extractele din plante şi fructe.


Chiar dacă au aceeaşi denumire şi aceeaşi formulă chimică, organismul acceptă mult mai uşor substanţele naturale decat cele chimice.
Forever Living foloseşte cultivarea ecologică. Nu sunt folosite pesticide, ierbicide şi îngrăşăminte chimice. Plantaţiile de Aloe se găsesc departe de orice aşezare umană, majoritatea utilajelor cu care se lucrează sunt electrice, tocmai pentru a feri plantele de poluarea aerului şi a solului.


> Forever Living deţine o tehnologie modernă de îmbuteliere. Pentru gelul de aloe vera se foloseşte un ambalaj special, tristratificat, opac, sigilat electric care împiedică pătrunderea luminii şi a oxigenului.
> Produsele Forever Living au certificări naţionale şi internaţionale care dovedesc calitatea, concentraţia şi puritatea lor.
> Forever Living Products deţine exclusivitatea vanzării produselor sale prin reţeaua proprie de distribuitori. Acest lucru aduce următoarele avantaje: este eliminat riscul apariţiei pe piaţă a unui produs contrafăcut sub marca Forever Living; şi consumatorul beneficiază de cel mai bun raport calitate/preţ datorită eliminării intermediarilor pe care le presupune sistemul clasic de distribuţie.

CUM ALEGEM CELE MAI BUNE PRODUSE PE BAZĂ DE ALOE VERA?


Pe piaţă există mii de produse cu şi pe bază de Aloe Vera. De la gel de Aloe Vera şi până la şampon cu Aloe Vera suntem asaltaţi de reclame, de promisiuni, etc. De ce? Pentru că acum e la modă ca planta de aloe să fie în produse care se adresează sănătăţii sau, mai ales, în produse de înfrumuseţare.
Cu toate astea, ar trebui să analizăm cu atenţie oferta ânainte de a cumpăra un produs cu aloe.
Cum facem acest lucru? Cum ştim sigur că alegem un produs de calitate, şi la un preţ care să reflecte promisiunile campaniilor publicitare? Din fericire există câteva criterii după care putem face o alegere cât mai bună! Să vedem care sunt:
1. Etichetarea produselor. Conform legislaţiei pe etichetă sunt trecute şi ingredientele unui produs. Nu ştim dacă ştiaţi deja, dar ordinea în care sunt trecute ingredientele reprezintă concentraţia lor în respectivul produs.
Multe firme menţionează apa ca ingredient principal. De exemplu: Avem un "Şampon cu Aloe" cum citim mare pe etichetă dar dacă ne uităm la ingrediente, aloea este trecută undeva pe locul 8 din 10. Ce concentraţie de aloe crezi că există în acest şampon?
2. Specia de aloe folosită. Marea majoritate a speciilor de aloe sunt ornamentale. Cea mai benefică pentru sănătatea şi frumuseţea noastră este Aloe Vera Barbadensis Miller.
3. Ce parte a frunzei se foloseşte. Gelul de aloe, din interiorul frunzei are cele mai mari proprietăţi terapeutice din toate componentele frunzei. Pentru a fi extras, se îndepărtează coaja care nu are valoare nutritivă ridicată. Dacă un producător foloseşte întreaga plantă sau doar frunza, o face dor din raţiuni economice: este mult mai ieftin pentru el. Din păcate, rezultă un produs slab din punct de vedere terapeutic.
4. Modul de prelucrare. Unele firme folosesc pentru conservare prelucrarea termică sau chimică. Însă pasteurizarea distruge componentele termosensibile ale gelului de aloe. Iar adăugarea de antioxidanţi de origine chimică, de cele mai multe ori de proastă calitate, pot anula efectele pozitive ale plantei de aloe vera.
5. Stabilizarea aloei recoltate. Ca orice plantă sau fruct, atunci când se rupe o frunză de pe plantă începe imediat procesul de oxidare. Dacă nu este stabilizată cu antioxidanţi în termen de maxim 4 ore, gelul de aloe îşi pierde calităţile benefice pielii şi organismului uman.
6. Firma producătoare. Este indicat să cercetăm puţin istoricul firmei care produce diferite produse pe bază de aloe, mai ales dacă sunt pentru consum intern. Şi ar trebui să alegem o firmă cu vechime cât mai mare pe piaţă, o firmă care investeşte în tehnologii de prelucrare de ultimă oră, o firmă care oferă produse cât mai naturale, organice, o firmă care oferă produse de calitate superioară, o firmă care investeşte în cercetare şi inovare şi lista poate continua. Concret, o firmă care se respectă şi care respectă clienţii.
Din fericire există o astfel de companie care se respectă şi care-şi respectă clienţii oferindu-le cele mai bune produse pe bază de aloe vera: Forever Living Products.

Forever Lycium Plus COMOARĂ DE ANTIOXIDANŢI


Toamna şi-a intrat deja în drepturi. Diferenţele bruşte de temperatură care survin la schimbarea anotimpurilor solicită corpului un efort de adaptare, timp în care intervine dereglarea metabolismului, iar slăbirea fizică duce la o slăbire a sistemului imunitar. În aceste momente, principalii duşmani ai organismului sunt radicalii liberi, care pot fi combătuţi cu ajutorul antioxidanţilor. Un aliment renumit pentru bogăţia sa de antioxidanţi este goji (Lycium barbarum), ingredientul principal al produsului Forever Lycium Plus. Despre beneficiile fructelor de goji şi ale extractului de lemn dulce ne vorbeşte domnul profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, Directorul ştiinţific al Institutului de Cercetări Alimentare.


Supranumit şi fructul tinereţii, goji este un aliment ancestral cu calităţi antioxidante deosebite, care conţine cantităţi de vitamina C mult mai mari decât citricele, mai mulţi aminoacizi decât polenul şi mai mult caroten decât orice alt aliment. Goji furnizează organismului toate vitaminele, mineralele şi oligoelementele de care are nevoie.

În medicina tradiţională chineză se consideră că goji menţine un moral ridicat prin întărirea yin-ului şi a forţei vitale, este un puternic hepato-protector, curăţă sângele, protejează rinichii, îmbunătăţeşte performanţele sportive susţine dezvoltarea oaselor şi a masei musculare. Specialiştii recomandă consumul de goji şi pentru stimularea secreţiei hormonilor tiroidieni şi a progesteronului.

Fructele goji sunt printre puţinele alimente vegetale bogate în fier (antianemic), seleniu şi zinc (imunostimulatoare), crom (hipoglicemiant), potasiu (reglator al sistemului nervos şi cardiocirculator).

Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale acestor fructe grozave:

  • Sunt bogate în antioxidanţi, în special beta-caroten, zeaxantină, luteină şi licopen, cu rol important în protejarea vederii (ajută la prevenirea orbirii prin degenerescenţă maculară senilă şi cataractă). 
  • Ajută la întărirea sistemului imunitar şi la menţinerea unei bune stări de sănătate. 
  • Polizaharidele din fructele goji fac minuni pentru glanda hipofiză şi stimulează eliberarea hormonului de creştere (HGH).
  • Au o mare capacitate de absorbţie a radicalilor liberi de oxigen, ce ajută la prevenirea îmbătrânirii celulare. 
  • Previn stările de oboseală şi surmenaj, foarte des întâlnite în stilul modern de viaţă. 
  • Ajută, de asemenea, la ameliorarea migrenelor şi insomniilor.
  • Cercetările de specialitate au arătat că fructele goji sunt foarte eficiente în creşterea fertilităţii şi îmbunătăţirea funcţiei sexuale, mai ales la bărbaţi. 
  • Contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine şi ajută la prelungirea duratei de viaţă.
  • Ajută la reducerea tensiunii arteriale şi a colesterolului.
  • Sunt benefice pentru menţinerea elasticităţii pielii, prevenind apariţia ridurilor şi a petelor pigmentare.
  • Protejează pielea împotriva radiaţiilor solare puternice.
  • Contribuie la reglarea tranzitului intestinal. 
  • Alături de practicarea exerciţiilor fizice, ajută la scăderea în greutate şi combaterea celulitei, precum şi la tonifierea organismului, întărind, de asemenea, şi psihicul.
Alături de extractul de goji, Forever Lycium Plus mai conţine şi rădăcină de lemn dulce, utilizată de mii de ani datorită beneficiilor sale pentru sănătate, conferite de amestecul unic de substanţe din compoziţia sa, între care se regăsesc 10 antioxidanţi, cel puţin 25 de fungicide şi 9 compuşi expectoranţi.

MENŢIONĂM DOAR CÂTEVA DINTRE EFECTELE BENEFICE ALE EXTRACTULUI DE RĂDĂCINĂ DE LEMN DULCE
  • Are acţiune antihistaminică, antialergică şi antivirală.
  • Reglează schimbul de apă şi săruri în organism. 
  • Fortifică sistemele imunitar şi endocrin. 
  • Poate fi administrat şi ca antidepresiv.
  • Prin stimularea glandelor suprarenale, contribuie la combaterea sindromului oboselii cronice şi ajută organismul să facă faţă stresului.
  • Este şi un bun laxativ, utilizarea sa fiind recomandată şi în ameliorarea simptomelor unor afecţiuni precum sindromul colonului iritabil, sindromul intestinului permeabil, ulcerul gastric şi duodenal şi boala Crohn.
  • Are proprietăţi antiinflamatorii – acţionează asupra ţesuturilor într-un mod similar cortizonului, însă fără a avea aceleaşi efecte secundare. Din acest motiv, este foarte eficient în bolile de piele, precum dermatitele, eczemele, herpesul şi psoriazisul.
  • Alină simptomele sindromului premenstrual şi menopauzal – are efect estrogenic, influenţând activitatea anumitor hormoni şi receptori hormonali.
  • Ajută la ameliorarea simptomelor afecţiunilor respiratorii.

Forever Lycium Plus
  • Antioxidant puternic
  • Sursă valoroasă de fitonutrienţi
  • Benefic pentru sănătatea ochilor şi a pielii
  • Tonic puternic
Lemnul dulce potenţează acţiunea componentelor din goji, cele două plante acţionând sinergic. Astfel, prin combinarea lor, Forever Living Products a creat una dintre cele mai redutabile asocieri, în Forever Lycium Plus, un produs cu activitate mult sporită faţă de a componentelor consumate separat. 

Miracol pentru SĂNĂTATE


Chia sau salvia nord-americană era utilizată de indienii din sud-vestul Statelor Unite pentru proprietăţile ei sanogene. Chia este o sursă preţioasă de antioxidanţi, fibre alimentare, acizi graşi esenţiali şi conţine mai multe proteine şi de calitate superioară faţă de cerealele graminee. Dintre toate felurile de seminţe, chia conţine cel mai mare procent de acizi graşi polinesaturaţi, acid alfa-linoleic (omega-3) şi acid linolenic (omega-6), peste 83 g la 100 g de seminţe. Aminoacizii din proteina de chia se găsesc într-un raport echilibrat, asemănător celui din proteinele animale cu înaltă valoare biologică. Cu alte cuvinte, proteina din chia este o proteină completă, ce poate concura cu cea din carne şi lapte. Conţinutul de proteine din chia este de 19 – 25%, faţă de grâu (14%), porumb (9,2%), orez (8,5%). Nu conţine gluten şi poate fi consumată şi de suferinzii de celiachie. Astăzi, din ce în ce mai mulţi nutriţionişti şi medici recomandă integrarea acestor seminţe miraculoase pentru sănătate în dietele de slăbit, dar şi în regimurile alimentare pentru anumite afecţiuni, datorită conţinutului bogat de nutrienţi şi antioxidanţi extrem de valoroşi pentru buna funcţionare a organismului. Aflăm ce beneficii aduce organismului asocierea dintre seminţele de chia şi extractul de ginseng de la domnul profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Ştiinţific al Institutului de Cercetări Alimentare.

BENEFICIILE SEMINŢELOR DE CHIA PENTRU SĂNĂTATE

> OFERĂ RAPID SENZAŢIA DE SAŢIETATE ŞI AJUTĂ LA SLĂBIT 
Seminţele de chia sunt recomandate în dietele de slăbit, datorită conţinutului bogat de nutrienţi care au rolul de a instala rapid senzaţia de saţietate şi de a alunga foamea. Seminţele de chia hrănesc aşadar organismul fără riscul îngrăşării, împiedicând supraalimentarea, care determină apariţia supraponderalităţii şi a obezităţii. 
> OFERĂ ENERGIE ORGANISMULUI ŞI ÎNTĂRESC SISTEMUL IMUNITAR 
Seminţele de chia sunt considerate, pe bună dreptate, aliatele unui organism puternic şi sănătos. Datorită conţinutului crescut de proteine, aceste alimente cresc nivelul de energie al organismului, întăresc imunitatea şi previn apariţia bolilor.
> AJUTĂ LA PREVENIREA APARIŢIEI DIABETULUI 
Consumul regulat al seminţelor de chia ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge şi la combaterea riscului de apariţie a diabetului. Ele sunt, de asemenea, un aliment benefic şi pentru cei care suferă deja de diabet, întrucât au o încărcătură glicemică foarte mică şi favorizează digerarea lentă a alimentelor. 
> FAVORIZEAZĂ DIGESTIA ŞI PREVIN APARIŢIA BOLILOR GASTROINTESTINALE Seminţele de chia sunt lăudate pentru conţinutul foarte mare de fibre, atât solubile, cât şi insolubile, devenind alimentele cu cele mai multe beneficii asupra sistemului digestiv uman.
> AJUTĂ LA PREVENIREA AFECŢIUNILOR CARDIOVASCULARE 
Reglează nivelul colesterolului din sânge, tensiunea arterială şi ajută la prevenirea diabetului, înlăturând astfel unii dintre cei mai mari factori de risc responsabili de declanşarea afecţiunilor inimii. 
> COMBAT TULBURĂRILE DE SOMN ŞI STIMULEAZĂ RELAXAREA ORGANISMULUI Seminţele de chia conţin triptofan, un aminoacid care are efecte pozitive asupra somnului nocturn. Triptofanul ajută la relaxare şi la pătrunderea mai rapidă în transa specifică somnului, astfel încât organismul să se odihnească aşa cum trebuie. 
> AU PROPRIETĂŢI ANTIINFLAMATOARE 
Concentraţia bogată de acizi graşi Omega 3 din seminţele de chia ajută la lubrifierea articulaţiilor şi la menţinerea supleţii acestora. Odată ajunşi în organism, acizii graşi esenţiali se transformă în prostaglandine (substanţe paracrine, asemănă- toare hormonilor, cu acţiune locală), care combat durerile şi inflamaţiile. Medicii au constatat că bolnavii de artrită care au adăugat seminţele de chia în dieta lor au raportat mai puţine dureri şi inflamaţii decât cei care nu le-au consumat. 
> ÎMBUNĂTĂŢESC FUNCŢIILE CREIERULUI 
Potrivit specialiştilor, consumul seminţelor de chia face membranele celulelor cerebrale mai sensibile şi îmbunătăţeşte funcţiile creierului: memoria, gândirea etc. 
> ÎMPIEDICĂ ÎMBĂTRÂNIREA PREMATURĂ ŞI SPORESC LONGEVITATEA 
Seminţele de chia joacă un rol important în menţinerea tinereţii organismului, datorită conţinutului crescut de antioxidanţi, care previn degradarea celulelor. Nu doar antioxidanţii contribuie la sporirea longevităţii organismului. Fibrele care favorizează digestia şi detoxifierea organismului sunt la fel de importante pentru a menţine sănătatea şi a preveni îmbătrânirea. 
> ÎNTĂRESC OASELE ŞI AJUTĂ LA PREVENIREA OSTEOPOROZEI 
Seminţele de chia sunt bogate şi în calciu, un mineral crucial pentru sănătatea oaselor. Conţin de şase ori mai mult calciu decât laptele, per porţie, şi sunt un aliment de bază atât în perioadele de creştere, cât şi pentru femei, care sunt predispuse la osteoporoză. Consumul regulat de seminţe de chia întăreşte oasele şi ajută la prevenirea apariţiei fracturilor şi a altor afecţiuni.

Utilizat de cel puţin 2000 de ani în medicina tradiţională chineză datorită proprietăţilor sale curative, ginsengul este recunoscut în special pentru capacitatea sa adaptogenă. Cele două tipuri de ginseng din compoziţia produsului Forever Gin-Chia sunt recunoscute ca unele dintre cele mai puternice plante adaptogene existente şi utilizate în prezent. Acţiunea farmacologică a extractului de:
        GINSENG COREEAN (Panax ginseng)
                                     &
        GINSENG SIBERIAN (Eleutherococcus senticosus)
 este foarte variată şi complexă:
  • Măreşte eficienţa fizică şi mentală, precum şi capacitatea de adaptare a organismului în condiţii defavorabile, de suprasolicitare. 
  • Are efecte tonice, energetice şi de stimulare a funcţiei cognitive, în special în situaţiile de activitate mentală şi fizică, fiind indicat şi sportivilor de performanţă.
  • Are efecte benefice asupra fenomenului de îmbătrânire cerebrală.
  • Este util în combaterea mahmurelii şi pentru atenuarea efectelor toxice (neuro, hepato şi renotoxice) ale alcoolului.
  • Ajută la stimularea sistemului imunitar, datorită compoziţiei bogate în antioxidanţi.
  • Are acţiune antiagregantă asupra trombocitelor (reduce formarea cheagurilor).
  • Are acţiune hipoglicemiantă.
  • Protejează ficatul şi inima de diferite afecţiuni, normalizează nivelul colesterolului şi îmbunătăţeşte memoria.
  • De nelipsit în managementul stresului, în special cel psiho-emoţional, unul dintre ucigaşii cei mai puternici şi perfizi ai omului modern, cu stil de viaţă sedentar şi alimentaţie devitalizată.
  • Ajută la mărirea capacităţii de efort fizic (în special anduranţa, coordonarea şi îmbunătăţirea reflexelor); acest efect a fost constatat la sportivii de performanţă.
  • Îmbunătăţeşte memoria, ameliorează vigoarea mentală şi vigilenţa, creşte capacitatea de muncă şi viteza de reacţie.
  • Este indicat şi în impotenţa de origine hormonală, în tulburări de dinamică sexuală masculină (libidou scăzut), în sterilitatea feminină şi masculină, în dereglările de ciclu menstrual şi în menopauză (reducând bufeurile datorită efectelor similare estrogenilor).
  • Datorită proprietăţilor adaptogene – antistres, este util în combaterea stărilor psihoemoţionale negative, depresiilor, anxietăţii, atacurilor de panică, oferind organismului resursele necesare pentru depăşirea acestora, prin acţiunea sa electivă asupra axului de adaptare la stres (hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenal).



Asocierea celor trei ingrediente oferă produsului Forever Gin-Chia o acţiune sinergică mult superioară acţiunii fiecărui component luat în parte, ceea ce îl transformă într-un supliment alimentar recomandat şi util de la vârsta adolescenţei până la senectute, datorită proprietăţilor deosebite ale componentelor sale.





MOTIVE SĂ ALEGEȚI FOREVER GIN- CHIA:
1.  Conțin de 5 ori mai mult calciu decât laptele (plus boron care ajută calciul să se transfere în oase);
2.  Conțin de 3 ori mai mulți antioxidanți decât afinele;
3.  Conțin de 3 ori mai mult fier decât spanacul;
4.  Conțin de 3 ori mai multă fibră decât ovăzul;
5.  Sunt o sursă complexă de proteine, având toți amino- acizii esențiali care sunt prezenți într-o formă extrem de ușor de digerat;
6.  Conțin de 2 ori mai mult potasiu decât bananele;
7.  Conțin mai multă omega 3 și 6 decât semințele de in și nu se râncezesc;
8.  Pe lângă toate acestea sunt o sursă excelentă de energie, în special pentru atleți, iar o cantitate mică oferă sațietate;
9.  Ajută corpul să elimine kilogramele în plus și taie pofta de mâncare;
10.Ajută corpul să își susțină și să își reconstruiască mușchii în timpul exercițiului fizic, în timpul sarcinii dar și după naștere, deoarece ajută la regenerarea membranei;
11.Cresc lactația și sunt o sursă compactă de nutrienți pentru copii de orice vârstă;
12.Nu au gust și absorb apa foarte ușor, transformându-se în mai puțin de 10 minute într-o budincă densă;
13.Sunt ușor de digerat și imediat după ingerare  sunt transportate și folosite de către celulele corpului nostru.

A vedea, a simţi, a trăi, a cunoaşte


Ziua de 15 octombrie a marcat, la nivel mondial, Ziua Internaţională a Nevăzătorilor, cunoscută şi sub numele de Ziua Bastonului Alb. La fel ca multe alte daruri cu care am fost înzestraţi, ajungem să apreciem sănătatea ochilor cu atât mai mult cu cât suntem în pericol să o pierdem şi ne gândim rareori cât de norocoşi suntem că putem vedea viaţa în jurul nostru, că putem să le zâmbim celor dragi şi să vedem fericirea pe chipurile lor, că putem admira spectacolul naturii şi îi putem privi în ochi pe cei pe care-i preţuim şi-i iubim. A vedea înseamnă a simţi, a trăi, a cunoaşte. Ce putem face pentru a ne bucura cât mai mult timp de acest dar? Ne ajută cu informaţii valoroase domnul profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Domnule profesor, vă rugăm să ne spuneţi care sunt factorii care afectează negativ sănătatea ochilor?
Înainte de a vorbi despre acest subiect ar trebui în primul rând să ştim că ochiul este o extensie a creierului, având aceeaşi structură ca acesta. Sănătatea ochilor este foarte importantă, pentru că, deşi actul vederii are o componentă fizico-chimică esenţială (legată de mediile optice ale ochiului şi de structura retinei), de fapt noi vedem cu creierul. Iată de ce, atunci când structurile ochiului sunt intacte, dar zona de analiză din creier este bolnavă, intervine cecitatea
centrală. Este foarte important să susţinem atât sănătatea ochilor, ca parte periferică a analizatorului optic, cât şi sănătatea creierului, ca parte centrală a analizatorului optic. Dacă una dintre ele nu funcţionează bine, vederea ne este afectată. Zicala „scump ca lumina ochilor” simbolizează, de fapt, totul despre importanţa vederii.
Aşadar, domnule profesor, dacă am înţeles corect, ceea ce ne afectează creierul ne afectează şi ochii?
Întocmai! Având o structură asemănătoare creierului, ochiul este foarte sensibil la radicalii liberi: atât cei generaţi atât în procesele fiziologice, cât şi cei de origine exogenă. În procesele fiziologice se generează radicali liberi în metabolismul bazal, atunci când consumăm alimente de slabă calitate sau nepregătite corect, alimente chimizate (E-uri, arome artificiale), alimente poluate (cu pesticide, îngrăşăminte, metale grele, dioxine, etc.), dar şi ca urmare a fumatului, consumului excesiv de alcool, aerului şi apei poluate şi, deloc de neglijat, expunerii la ultraviolete, care creşte la nivelul mării, la altitudine, în zonele cu capacitate de reflectare mare (suprafeţele apelor, zăpada). Deloc de neglijat este şi faptul că radiaţiile ultraviolete nu sunt în totalitate ecranate nici de nori.
Prin urmare, de ce trebuie să ne ferim dacă vrem să ne protejăm ochii?
Tulburările de vedere influenţează negativ activităţile noastre, motiv pentru care sănătatea ochilor reprezintă un factor esenţial pentru o viaţă de calitate. Ochii sănătoşi sunt limpezi, cu iris luminos, cu o cornee curată, fără vase de sânge vizibile şi cu pleoapele elastice şi odihnite. Ei sunt foarte sensibili, putând fi afectaţi de praf, gaze, ger, vânt, lumină, oboseală sau stări nervoase.
  • O lumină prea slabă oboseşte ochii, iar o lumină prea puternică poate produce chiar o dezlipire de retină.
  • Nopţile pierdute, fumul de ţigară, plânsul irită ochii şi umflă pleoapele.
  • Abuzul de alcool, cafea, ţigări, zahăr, sare (în special sare rafinată), afumături, conserve, sosuri picante şi brânzeturi fermentate obosesc ficatul şi rinichii, determinând îmbolnăvirea ochilor, care devin 
  • obosiţi, roşii şi cu pleoapele tumefiate.
  • Frecatul la ochi, în special cu mâinile nespălate, este extrem de periculos, căci astfel sunt introduşi în ochi microbi şi corpuri străine.
  • Ochelarii de soare nepotriviţi, care nu protejează bine ochii de razele ultraviolete, pot provoca îmbolnăviri ale ochilor, cum ar fi, spre exemplu, glaucomul.
  • Poziţia incorectă a corpului determină o înrăutăţire a circulaţiei sângelui în umeri şi gât care, la rândul ei, înseamnă o reducere a fluxului sanguin spre ochi şi o sporire a presiunii intraoculare.
  • Privitul îndelungat la televizor sau la monitorul calculatorului face ca pleoapele să fie grele şi umflate, iar ochii să fie roşii şi obosiţi. Aceasta se întâmplă din cauza faptului că în aceste condiţii se clipeşte mult mai rar, cea ce face ca circulaţia sângelui prin vasele pleoapelor să fie încetinită şi, în plus, umezirea ochilor să fie împiedicată de privirea fixă. Corneea (partea lucioasă şi curbată de la exteriorul ochiului, care acoperă irisul) controlează 80% din puterea de refracţie a ochiului, ea fiind hrănită cu substanţe provenind din lacrimi. Fluidul din lacrimi este distribuit pe suprafaţa corneei prin clipitul ochiului, care se produce normal o dată la 3 secunde. Astfel, privirea fixă scade numărul de clipiri, provocând uscăciunea ochilor.
  • Există şi unele afecţiuni care, netratate, determină îmbolnăvirea ochilor. Dintre acestea, enumerăm: afecţiuni ale sinusurilor, hipo şi hipertensiunea arterială, reumatismul coloanei vertebrale, bolile renale şi hepatice, diabetul, etc. Dacă ficatul este suprasolicitat din cauza unui regim alimentar toxic sau excesiv de abundent, el oboseşte şi nu poate purifica sângele, afectând circulaţia sanguină şi determinând afecţiuni oculare şi chiar boli degenerative. Atunci când rinichii nu mai funcţionează corespunzător, tensiunea arterială creşte, ceea ce implică îngroşarea arterelor şi apariţia afecţiunilor cardiovasculare. Poate creşte, de asemenea, presiunea intraoculară, contribuind la apariţia glaucomului. În plus, rinichii influenţează capacitatea de dilatare şi contractare a pupilei.
  • Emoţiile negative afectează şi ele vederea. Stresul mintal determină blocarea sistemului nervos, nervii optici şi muşchii oculari fiind şi ei supuşi blocajului.
  • Cu toţii ştim că fumatul dăunează, însă puţini sunt aceia care ştiu că nu doar plămânii sunt afectaţi de acest viciu, ci întregul organism are de suferit. Excepţie nu fac nici ochii, studiile indicând o legătură directă între fumat şi două dintre principalele cauze ale pierderii vederii: cataracta şi degenerescenţa 
  • maculară. Pe lângă acestea, studiile au mai asociat fumatul cu un risc crescut de retinopatie diabetică, sindromul ochilor uscaţi, afectarea nervului optic, ambliopia (ochiul leneş), conjunctivita. Cercetările de specialitate arată că fumătorii care renunţă la acest viciu reduc riscul de degenerescenţă maculară cu 6,7% după un an.
  • Ce putem face în acest sens, domnule profesor?
    În primul rând să conştientizăm faptul că starea de sănătate a ochilor depinde de sănătatea minţii şi a întregului corp. O viaţă echilibrată, fără abuzuri, din care să nu lipsească exerciţiile fizice şi mişcarea în aer liber ne poate ajuta să avem un organism sănătos şi o vedere excelentă. Dieta zilnică trebuie să diversificată şi echilibrată, cu cel puţin 5 porţii de legume şi fructe cât mai colorate şi obţinute în sisteme cât mai naturale, de preferinţă ecologice. Cum astăzi este greu de atins dezideratul unei astfel de diete, precum şi necesarul de antioxidanţi macro, microelemente, vitamine, grăsimi bune, pentru a corecta aceste deficienţe avem la dispoziţie suplimente alimentare de înaltă calitate nutriţională şi biodisponibilitate care să compenseze aceste carenţe. Forever Vision ar trebui să nu lipsească din spectrul alimentar al omului modern, stresat, care trăieşte în zone poluate, deoarece ne aduce cantităţi importante de:
    • Vitamina A – absolut esenţială pentru procesele vederii
    • Vitaminele C şi E – antioxidanţi care protejează retina de efectele radicalilor liberi, zinc, cupru (microelemente necesare bunei funcţionări a sistemelor enzimatice, dar şi a sistemului imunitar)
    • Extract de afine negre – foarte bogat în antioxidanţi, validaţi de timp ca fiind eficienţi pentru o bună vedere, şi mai ales pentru vederea nocturnă)
    • Cisteină – aminoacid esenţial în sistemele de protecţie împotriva radicalilor liberi
    • Extract de crăiţe – extrem de bogat în luteină şi zeaxantină, doi antioxidanţi absolut esenţiali în prevenţia şi tratamentul degenerescenţelor retiniene şi maculare care, netratate, pot duce la orbire)
    • Astaxantină naturală, extrasă din microalge – un component valoros al suplimentului Forever Vision, cu atât mai mult cu cât puţine surse alimentare ne asigură un aport semnificativ din acest antioxidant 
    • extrem de important pentru sănătatea ochilor
    • Resveratrol – un antioxidant implicat în foarte multe procese fiziologice şi al cărui efect global este astăzi evaluat ca fiind unul anti-îmbătrânire.
    • Pe lângă o vedere bună, acest supliment ne asigură şi performanţa vederii prin creşterea acuităţii vizuale, nu numai diurne, ci şi vesperale şi nocturne, precum şi a vederii matinale. Iată de ce doar două tablete de Forever Vision pe zi vor fi un ajutor preţios în menţinerea vederii timp îndelungat, prevenind degradarea structurilor atât de sensibile ale ochilor şi creierului.
      Revenind la informaţia deosebit de interesantă pe care ne-aţi oferit-o, şi anume că ochii au aceeaşi structură ca şi creierul, vă rugăm să ne spuneţi, domnule profesor, ce alte beneficii ne aduce includerea Forever Vision în dieta noastră zilnică?
      Datorită compoziţiei sale bogate în antioxidanţi, Forever Vision are acţiune şi asupra celorlalte structuri implicate în procesul vederii, precum sistemul cardiovascular, sistemul respirator, ficatul, rinichii. Mai mult, pe lângă Forever Vision, aveţi la dispoziţie şi alte suplimente alimentare absolut necesare bunei funcţionări a creierului, şi, implicit, a proceselor vederii: Arctic-Sea (bogat în acizi Omega 3 cu lanţ lung, despre care cercetările de specialitate au arătat că pot preveni uscăciunea ochilor), Forever CardioHealth cu coenzima Q10, Forever Argi+, Forever Ginkgo Plus. Domnule profesor, vă mulţumim pentru aceste informaţii şi sfaturi valoroase şi vă dorim o toamnă rodnică!
      Ştiaţi că:
      • Pe lângă structurile neuronale care asigură vederea, în retină se află şi alţi receptori specializaţi în perceperea succesiunii întuneric – lumină, extrem de importanţi în reglarea bioritmului diurn al tuturor proceselor care se desfăşoară în organismul uman? Iată de ce o bună funcţionare a ochilor (retinei) are o influenţă crucială nu numai în procesul vederii, ci şi în reglarea bioritmurilor circadiene. Dereglarea acestora reprezintă o cauză majoră în special a bolilor cronice şi se poate manifesta de la insomnie, stări de oboseală cronică, dereglarea sistemului imunitar, până la apariţia maladiilor civilizaţiei moderne, inclusiv a cancerelor.
      • „Ochii sunt singura fereastră către sănătate, singurul loc din corp unde putem privi, fără o intervenţie chirurgicală, şi vedea vene, artere şi nervi?”, declara oftalmologul Andrew Iwach, purtător de cuvânt al Academiei Americane de Oftalmologie.
      • Ochii sănătoşi aparţin unui organism sănătos, în care ficatul filtrează bine toxinele, iar rinichiul efectuează o bună eliminare a lor? Atunci când sângele nu este încărcat cu toxine şi rinichii nu sunt suprasolicitaţi, volumul de oxigen şi de elemente nutritive ce ajunge la ochi se măreşte. Iată de ce purificarea organismului influenţează sănătatea ochilor şi contribuie la creşterea performantelor vizuale.

Sănătatea este la modă primăvara


Primăvara este anotimpul care ne dăruieşte infuzii generoase de energie, efervescenţă şi culoare, dar ne expune totodată şi la o serie de pericole pentru sănătate. Natura revine la viaţă, dar odată cu ea se reactivează virusurile, bacteriile şi alţi agenţi patogeni care declanşează virozele, alergiile, bronşitele, astmul şi alte afecţiuni de sezon care ne afectează sănătatea. 

5 aliaţi ai unui sistem imunitar invincibil 
Singura armă împotriva îmbolnăvirii în sezonul de primăvară este sistemul imunitar. Cu cât imunitatea este mai puternică, cu atât organismul tău este mai rezistent în faţa atacului radicalilor liberi şi tu te bucuri de o sănătate de fier. În perioada de tranziţie de la un sezon la altul, aşa cum este trecerea de la iarnă la primăvară, sistemul imunitar tinde să fie mai slăbit, de aceea, trebuie ajutat şi întărit. Aici intră în scenă suplimentele alimentare pe bază de extracte naturale. Îţi prezentăm cei cinci aliaţi ai sistemului imunitar care vor ţine afecţiunile sezoniere departe de tine şi de familia ta.

Forever Pomesteen Power 
Oferă-i organismului tău o infuzie generoasă de antioxidanţi, vitamine şi minerale menite să-i crească rezistenţa în faţa agenţilor patogeni care tind să-i dea târcoale la începutul sezonului cald. Bucură-te de tonusul şi imunitatea pe care doar amestecul brevetat de substanţe nutritive din Forever Pomesteen Power ţi-l poate furniza: rodii, pere, mangostan, zmeură, mure, afine şi seminţe de struguri. Dacă te simţi istovit, lipsit de energie şi vitalitate, ai nevoie de un stimulent şi mai puternic- Forever Aloe2Go este soluţia ideală. Este o băutură cu efecte uimitoare asupra sănătăţii şi sistemului imunitar, care combină proprietăţile antioxidante ale Pomesteen Power şi beneficiile uimitoare ale Aloe Vera Gel. Poate fi consumat oriunde, oricând, datorită ambalajului practic, transformându-se într-o băutură energizantă şi sănătoasă de care te poţi bucura în fiecare zi.

Gin-Chia 
Vrei să uiţi de stări gripale, strănuturi şi de crize de tuse asociate virozelor sau astmului? Gin-Chia este soluţia unui sistem imunitar care iese învingător în lupta cu orice virus, bacterie sau agent patogen. Melanjul armonios dintre substanţele nutritive din două plante străvechi - ginseng şi seminţe de chia - creează una dintre cele mai puternice bariere împotriva radicalilor liberi.

Forever ImmuBlend
Forever ImmuBlend este produsul imunostimulator a cărui compoziţie unică merge direct la ţintă: întăreşte toate liniile de apărare ale organismului, de la cea mai vulnerabilă până la cea mai puternică. Cu o formulă brevetată de ingrediente imunostimulatoare, pe bază de lactoferină, ciuperci maitake şi shiitake, împreună cu vitaminele C şi D şi zinc, ImmuBlend este cocktailul de care are nevoie imunitatea ta primăvara aceasta.

Forever Kids 
Copiii sunt cele mai frecvente victime ale atacului radicalilor liberi sau virozelor gripale în acest sezon de tranziţie. Forever Kids este adjuvantul de care are nevoie organismul celor mici pentru a ţine piept îmbolnăvirilor care le dau târcoale primăvara. Forever Kids Chewable Multivitamins sunt oferite sub forma unor tablete amuzante şi delicioase care asigură oricărui copil de peste doi ani necesarul de vitamine şi minerale vitale, precum şi de fitonutrienţi din alimentaţie. Vestea bună este că şi părinţii pot beneficia de pe urma amestecului de multivitamine din aceste suplimente, protejându-şi zilnic sănătatea cu aceste tablete masticabile delicioase.

Forever Nature’s 18 
Forever Nature’s 18 este suplimentul alimentar de care ai nevoie pentru a reda tonusul organismului tău la început de primăvară. Îţi furnizează cantitatea şi dozele optime de antioxidanţi şi substanţe nutritive care-ţi sunt zilnic de trebuinţă. Consumul a doar patru tablete masticabile oferă o cantitate de nutrienţi echivalentă cu cea din cele cinci porţii de legume şi fructe recomandate de nutriţionişti.

Învaţă să-ţi iubeşti inima, înainte de toate!


Sănătatea inimii a devenit o problemă globală de sănătate publică, după ce specialiştii au estimat că, până în 2020, bolile cardiace vor deveni principala cauză a mortalităţii în lume. Stilul de viaţă are cea mai mare pondere în menţinerea sănătaţii optime a inimii. Prin câteva schimbări simple, îţi poţi proteja inima.

Hrăneşte-ţi inima. 
Alimentaţia este unul dintre cele mai puternice secrete ale sănătăţii şi ale stării de bine. Prin intermediul alimentaţiei, furnizezi organismului, inclusiv inimii, toţi nutrienţii necesari pentru a-l ajuta să funcţioneze la capacitate maximă. Printre cele mai importante alimente care „hrănesc” inima şi pe care este indicat să le ai în vedere în meniul zilnic sau săptămânal se numără peştele, măslinele, fructele de pădure, fructele oleaginoase şi cerealele integrale.Programul agitat şi stresul cotidian pot transforma ideea de stil de viaţă sănătos sau de alimentaţie echilibrată într-un ţel greu de atins. Atunci când nu ai timpul necesar pentru a-ţi organiza un meniu echilibrat şi pentru a furniza organismului toate substanţele nutritive de care are nevoie, apelează la suplimentele alimentare, adjuvante în menţinerea unui organism sănătos. Forever CardioHealth furnizează corpului substanţe nutritive cu rol important în menţinerea sănătăţii optime a aparatului cardiovascular. Creat special pentru a se dizolva în paharul tău cu Forever Aloe Vera Gel, suplimentul acoperă necesarul de coenzima Q10, care reprezintă „hrană” pentru celulele organismului, şi furnizează substanţe antioxidante esenţiale pentru sănătatea inimii.

Pune-ţi inima în mişcare.
Dincolo de alimentele şi suplimentele care îţi hrănesc zilnic inima, este recomandat să te asiguri că o menţii şi „în formă”, prin mişcare fizică susţinută. Rezervă-ţi câteva zeci de minute din program, de 2-3 ori pe săptămână, să-ţi pui corpul în mişcare şi să oferi inimii antrenamentul de care are nevoie pentru a concura cu brio la cel mai important maraton: viaţă lungă şi sănătoasă. Mişcarea fizică face „casă bună” împreună cu Forever Ginkgo Plus, un supliment alimentar creat pe baza unei formule unice, alcătuite din patru plante esenţiale. Este vorba de Ginkgo biloba, Ganoderma, fructele de Schisandra şi remediul Fo-ti, o combinaţie cu rol esenţial în tonifierea şi susţinerea elasticităţii vaselor de sânge.


Scapă de griji. Tensiunile emoţionale şi perioadele de agitaţie sunt, de cele mai multe ori, inevitabile în viaţă. Stresul cotidian reprezintă unul dintre cei mai periculoşi factori de risc pentru sănătatea inimii, predispunându-te la hipertensiune arterială, infarct sau alte boli cardiace. A-Beta-CarE este aliatul stării tale de relaxare. Alungă stresul din viaţa ta şi uită de oboseală cu un supliment alimentar al cărui conţinut format din vitamina A, vitamina E şi Seleniu formează o fortăreaţă împotriva atacului radicalilor liberi asupra frumuseţii şi sănătăţii organismului, implicit asupra inimii.

UN STIL DE VIATA F.I.T. - FOREVER 


„Arăţi mai bine, te simţi mai bine” merită să fie primul tău obiectiv pe lista de rezoluţii ale anului 2015. Strategia pe care ţi-o propunem pentru a-ţi pregăti şi fortifia organismul în lupta cu provocările noului an şi pentru a-ţi dezvolta afacerea sunt noile pachete C9, F1 şi F 2.  Cum te ajută aceste pachete să-ţi duci obiectivele la îndeplinire? 


Aflăm de la Dr. Şerban Damian, iubitor al produselor Forever şi colaborator apropiat al companiei, specialist în medicină de familie şi acupunctură şi nutriţionist sportiv certificat ca urmare a unui program internaţional organizat de Comitetul Internaţional Olimpic, dedicat medicilor şi condus de către specialişti în nutriţie din cele mai mari universităţi ale lumii. 



C9 - calea rapidă către scădere în greutate şi organism purificat 

Cu siguranţă, mulţi dintre voi cunosc deja beneficiile pachetului clasic Clean 9. Noua variantă a acestui pachet, lansată şi în România la începutul lunii februarie, a fost îmbogăţită cu o serie de produse noi din gama Forever. Este vorba de o combinaţie de produse ce fac mai eficientă scăderea în greutate, datorită substanţelor din compoziţia lor, ce acţionează specific asupra eliminării kilogramelor în plus.

Pachetul include şi recomandări de alimentaţie şi exerciţii fizice, precum şi sfaturi despre cum să vă pregătiţi mesele şi are marele avantaj de a avea valenţe multiple: pe de o parte, vă ajută să scădeţi în greutate, pe de altă parte, vă susţine organismul în procesele sale de autocurăţire.

Programul Clean 9 este doar începutul procesului de scădere în greutate. Este o abordare radicală, în care restricţia calorică este destul de importantă.

Este o intrare în forţă într-un program de eliminare a excesului ponderal şi, pentru cei mai mulţi oameni, o astfel de abordare funcţionează foarte bine tocmai pentru că este, practic, o rupere a obiceiurilor anterioare, o resetare şi o trecere către un alt mod de alimentaţie, un alt stil de viaţă.

Practic, după o astfel de perioadă, vă veţi simţi mai bine, vă veţi îmbunătăţi starea de sănătate şi veţi scăpa şi de câteva kilograme, iar lucrul cel mai important – veţi avea bazele pentru a continua cu programele F.I.T. 1 şi F.I.T. 2.



Pachetele F1 şi F2 - un stil de viaţă sănătos... Forever
Oricine a încercat, cel puţin o dată în viaţă, un regim de slăbire ştie că succesul unui program de control al greutăţii nu se măsoară doar în kilogramele pierdute, ci şi în menţinerea unor obiceiuri sănătoase pe termen lung şi tocmai aici ne ajută programele F.I.T. 1 şi F.I.T. 2. Aceste programe fac trecerea către un stil de viaţă şi o alimentaţie echilibrată, completă, ce pot fi menţinute pe termen lung. Au fost concepute de echipe de nutriţionişti şi antrenori, astfel încât să vă ofere o soluţie integrată, care vă scapă de stresul de a citi volume întregi despre nutriţie şi de a avea antrenor personal. Aveţi la un loc toate recomandările într-o formă simplu de înţeles şi de aplicat, care se bazează pe de o parte pe beneficiile suplimentelor alimentare, iar pe de altă parte, pe o serie de meniuri uşor de preparat, gustoase. Programul F.I.T. 1 face trecerea de la Clean 9, crescând cantitatea de energie pe care o vom consuma zilnic, în principal prin creşterea aportului de alimente, iar F.I.T. 2 face următorul pas, creşte şi mai mult cantitatea de energie, ducând-o la un nivel accesibil oricui pentru desfăşurarea activităţilor curente şi pentru asocierea unui program de antrenament din ce în ce mai intens, cu beneficii importante pentru sănătate. Aceste noi pachete sunt recomandate tuturor celor care îşi propun o schimbare a stilului de viaţă, a condiţiei fizice şi cred că un aspect foarte important, pe care merită să-l avem în vedere, este că putem relua aceste programe ori de câte ori simţim nevoia (de exemplu după sărbători, după concedii, etc.) .

Programul F.I.T. pentru sportivi –   „încălzirea” de dinaintea performanţei
Ca şi în cazul majorităţii oamenilor, şi în viaţa sportivilor pot exista momente în care greutatea fluctuează, survin acumulări de kilograme care afectează condiţia fizică şi capacitatea de a face performanţă. În aceste situaţii, utilizarea noilor pachete poate fi o soluţie prin care greutatea ajunge la valorile dorite şi, în acelaşi timp, starea de sănătate şi performanţa fizică sunt menţinute, ba chiar se remarcă o creştere a capacităţilor fizice. Există sportivi care trebuie să se încadreze în anumite categorii de greutate. Şi lor le putem recomanda cu încredere în special Clean 9, dar şi F.I.T. 1 şi F.I.T. 2, pentru că aceste programe nu ne privează de nutrienţi, ci dimpotrivă, ne îmbogăţesc dieta cu nutrienţi valoroşi, într-un mod în care performanţele sportive nu sunt deloc afectate. Trecând printr-un astfel de program, se dobândesc obiceiuri noi, este înţeleasă rigoarea utilizării unor metode coerente şi verificate ştiinţific. Pentru mai multe detalii despre aceste pachete vă invit să urmăriţi materialul video disponibil pe canalul de Youtube Forever Living România

De ce Clean 9, F.I.T. 1 şi F.I.T. 2?

  • Sunt concepute de echipe specializate de nutriţionişti şi antrenori.
  • Includ cele mai noi suplimente Forever, cu acţiune sinergică, specifică pentru purificarea organismului, eliminarea kilogramelor în plus şi remodelarea corporală.
  • Este un program la modă, urmat cu interes si încredere de vedete de talie internaţională.
  • Ajută la dobândirea unor obiceiuri sănătoase şi la menţinerea lor pe termen lung. 
  • Oferă recomandări complete de exerciţii fizice, precum şi sugestii de shake-uri şi meniuri delicioase, dar cu puţine calorii.
  • Antrenamentele fizice sunt gândite astfel încât oricine să le poată urma.
  • Pot fi recomandate cu succes şi sportivilor, pentru că menţin starea de sănătate şi performanţa fizică la cote înalte.
  • Nu ne privează de nutrienţi, ci, dimpotrivă, ne asigură un aport de substanţe nutritive valoroase. 
  • Pot fi reluate ori de câte ori simţim nevoia.

Spune nu răcelii şi gripei


Răceala şi gripa sunt boli de sezon care afectează toată populaţia, indiferent de vârstă. În faţa unor astfel de agresiuni, organismul se mobilizează pentru a se apăra, prin activarea mecanismelor sistemului imunitar pentru a face faţă agenţilor patogeni susceptibili de provocarea bolilor. Cu cât imunitatea este mai slăbită, cu atât este mai mare şi vulnerabilitatea la infecţiile virale. Imunitatea este afectată de un număr mare de factori. Stresul diminuează răspunsul imunitar al organismului la agenţii patogeni. Persoanele care sunt în stadiul de epuizare cronică, nu au timp pentru ele însele, nu îşi rezervă timp liber pentru activităţile care le fac plăcere îşi slăbesc organismul.

Cea mai bună metodă de prevenire a îmbolnăvirilor, în general, şi a infecţiilor respiratorii în particular, în sezonul rece este întărirea sistemului imunitar.

Ce aliaţi avem? 
Forever Aloe Bits N’ Peaches combină toate beneficiile gelului stabilizat de Aloe vera cu sucul de piersici, bogat în carotenoide şi vitamina C, care ajută la stimularea sistemului imunitar. Totodată, conţine acemanan, un excelent antiviral.


Forever Active Probiotic. Sistemul nostru imunitar se regăseşte, în proporţie de peste 70%, la nivelul intestinelor. Prin inhibarea proliferării bacteriilor patogene la nivel intestinal, probioticele contribuie la întărirea sistemului imunitar. Forever Active Probiotic conţine şase tipuri de bacterii benefice şi ajută la menţinerea sănătăţii şi echilibrului organismului.



Absorbent-C. Vitamina C este un antioxidant natural care stimulează sistemul natural de apărare şi diminuează durata şi intensitatea gripei. O tabletă de Forever Absorbent-C conţine 60 mg de vitamina C înglobate în 500 mg tărâţe de ovăz, fibre cu solubilitate crescută, ce pot contribui la menţinerea nivelului colesterolului din sânge în limite normale.


Echinacea Supreme conţine polizaharide despre care s-a demonstrat că protejează organismul de atacurile virale. Bogată în polifenoli, planta ajută la creşterea sistemului natural de apărare şi la producerea de anticorpi.


Forever ImmuBlend. Conţine un amestec brevetat de ingrediente imunostimulatoare: lactoferină, ciuperci maitake şi shiitake, alături de vitaminele C şi D şi zinc, pentru un plus de energie, într-o formulă exclusivă ce se adresează tuturor aspectelor funcţiei imunitare şi contribuie la starea de bine a întregului organism.



Forever Bee Propolis conţine 22 de aminoacizi, complexul vitaminei B şi este îmbogăţit cu lăptişor de matcă, fiind un stimulent imunitar natural.



Forever Nature’s 18. Un consum adecvat de fructe şi legume ne asigură vitaminele de care avem nevoie pentru a lupta cu viruşii. Pentru cei care nu reuşesc să respecte necesarul de cinci porţii pe zi, Forever Nature’s 18 este o soluţie eficientă şi la îndemână. Patru tablete de Forever Nature’s 18 conţin o cantitate de antioxidanţi echivalentă cu cea din cinci porţii de fructe şi legume.

Aloe Blossom Herbal Tea: hidratarea este esenţială dacă ne confruntăm cu afecţiuni sezoniere precum răceala sau gripa. Cu atât mai mult în sezonul rece, o ceaşcă nu foarte fierbinte şi aromată de Aloe Blossom Herbal Tea reprezintă o modalitate plăcută de a ne menţine hidrataţi.


Aloe Hand Sanitizer. Curăţă eficient mâinile, fără să usuce pielea, atunci când săpunul şi apa nu îţi sunt la îndemână. Conţine gel stabilizat de Aloe vera, cu efect calmant, şi miere, ce acţionează ca agent hidratant, şi are aromă plăcută de lămâie şi lavandă.


Extra-sfat: Activitatea fizică este foarte importantă dacă vrem să ne bucurăm de o imunitate bună. Mişcarea antrenează muşchii, iar sângele este astfel pompat mai rapid de la inimă spre celelalte organe. Cel puţin trei sesiuni de exerciţii fizice pe săptămână scad cu 40% riscul îmbolnăvirii de răceală sau gripă.

Preţios, versatil, magic- Forever Alpha-E Factor


Conceput special pentru hidratarea profundă şi hrănirea corespunzătoare a pielii, Forever Alpha-E Factor este ideal şi pentru cele mai sensibile epiderme, datorită combinaţiei unice de antioxidanţi ce ameliorează elasticitatea pielii, normalizează şi echilibrează pielea uscată, hidratează şi catifelează.


Forever Alpha-E Factor este un fluid emolient, cu textură delicată, îmbogăţit cu vitaminele A, C şi E, ulei din seminţe de limba mielului, bisabolol şi alte ingrediente ce asigură pielii o protecţie optimă faţă de agresiunile din mediul înconjurător, poluare, stres etc. Baza produsului este reprezentată de gelul pur, stabilizat, de Aloe vera, cu toate proprietăţile sale de refacere, hrănire, hidratare şi penetrare.


  • Disponibil într-un recipient elegant de sticlă, prevăzut cu pipetă, pentru o aplicare controlată. 
  • Este ideal şi pentru bărbierit, deoarece ameliorează elasticitatea pielii, echilibrează tenul uscat şi protejează împotriva factorilor de mediu. Amestecaţi câteva picături de Alpha-E Factor cu Aloe Hand & Face Soap, pentru un bărbierit lipsit de riscuri.
  • Câteva picături de Alpha-E Factor în Cream to Powder Foundation vă ajută să vă bucuraţi de un fond de ten cu textură fluidă. Machiajul va avea o textură lejeră, dar imperfecţiunile vor fi perfect camuflate. Pentru un aspect impecabil, adăugaţi o tuşă de Delicate Finishing Powder. 
  • Masajul uşor al pielii cu Alpha-E Factor ajută la ameliorarea aspectului vergeturilor în cazul femeilor însărcinate.
  • Pentru o aplicare mai uşoară, adăugaţi câteva picături de Alpha-E Factor în loţiunea autobronzantă Aloe Sunless Tanning Lotion.
  • Câteva picături de Alpha-E Factor ameliorează aspectul uscat şi crăpat al călcâielor. Aplicaţi seara şi, pentru efecte optime, puneţi şosete de bumbac.
  • Vă place să vă îngrijiţi manichiura? Un strop de Alpha-E Factor aplicat pe cuticule vă poate face munca mult mai uşoară şi mai plăcută.

MEREU ÎN FORMĂ CU CELE MAI NOI PRODUSE FOREVER- Forever ProX2Bars


Experţii spun că un aport adecvat de proteine joacă un rol important în programul de menţinere a greutăţii corporale, atunci când este combinat cu o dietă sănătoasă şi exerciţii fizice. Proteinele contribuie la instalarea senzaţiei de saţietate, prin urmare ajută la controlul poftei de mâncare, în aşa fel încât să nu fii tentat să ronţăi mereu între mese alimente bogate în calorii şi carbohidraţi. În plus, de vreme ce muşchii sunt mult mai activi din punct de vedere metabolic decât ţesutul adipos, susţinerea unei mase musculare adecvate prin consumul de proteine poate ajuta metabolismul şi, prin urmare, controlul greutăţii.


Forever PRO X2TM:
  • Furnizează amestecul brevetat PRO X2TM din izolat proteic de soia şi izolat proteic şi concentrat de zer, împreună cu 2 grame de fibre alimentare, într-un baton delicios ce susţine construirea de masă musculară şi te ajută să-ţi atingi ţelurile propuse în programul de control al greutăţii. 
  • Conţin 15 grame de proteine per baton. 
  • Sunt disponibile în două arome: ciocolată şi scorţişoară. 
  • Nu conţin gluten. 
  • Reprezintă o gustare perfectă atunci când eşti mereu pe drumuri.  
  • Poate fi consumat ca gustare între mese, pentru a controla apetitul şi pofta de dulce. 
  • Poate fi folosit ca sursă de proteine înainte sau după antrenament. 
  • Reprezintă alegerea ideală pentru o gustare de dimineaţă sau ca parte din micul-dejun, pentru un plus de proteine la începutul zilei. 
  • Pot fi consumate ca gustări delicioase oricând pe parcursul zilei.

Forever ThermTM- Un produs revoluţionar





Când tradiţia antică se îmbină armonios cu tehnologia şi cercetările moderne 
Statisticile arată că numărul celor care vor să slăbească şi să fie mai sănătoşi este în continuă creştere, însă acest ţel nu este apanajul exclusiv al lumii moderne. Dorinţa de a fi sănătos şi mereu în formă o regăsim şi la civilizaţii antice precum grecii sau romanii ori chiar în vremuri mai vechi decât atât.

Pentru a ne susţine în atingerea acestui ţel, Forever Living a combinat tradiţia antică şi tehnologia modernă, iar rezultatul este Forever Therm, un produs care te ajută să-ţi accelerezi metabolismul şi să ai mai multă energie.

Forever Therm conţine un amestec vegetal brevetat, alături de un amestec de nutrienţi conceput pentru a maximiza funcţiile metabolice şi a optimiza abilitatea organismului de a arde grăsimi. Amestecul brevetat Forever Therm include ingrediente cu o istorie bogată, specifice fiecărui continent, ingrediente ale căror beneficii în susţinerea metabolismului şi sporirea efectelor programelor de control al greutăţii au fost dovedite de cercetările ştiinţifice moderne.

Are la bază o formulă puternică, pe bază de vitamine (inclusiv C, B6 şi B12) şi plante care ajută la
reducerea senzaţiei de oboseală şi epuizare, la creşterea nivelului de energie şi intensificarea metabolismului, fiind un real ajutor în lupta cu kilogramele în plus.

Amestecul brevetat Forever Termogen din compoziţia produsului conţine extract din frunze de ceai verde, extract din seminţe de guarana şi extract din boabe de cafea.


Extractul de ceai verde

Utilizarea ceaiului verde datează încă din anul 1.766 î. Hr., în China. De-a lungul secolelor, servirea ceaiului a fost ridicată la rang de ceremonie în anumite părţi ale lumii. În prezent, oamenii de ştiinţă au descoperit că ceaiul verde conţine cantităţi importante de antioxidanţi şi nutrienţi. Unul dintre aceşti antioxidanţi puternici este EGCG (epigallocatechin gallate), care a fost studiat pentru proprietăţile sale de intensificare a termogenezei şi susţinere a abilităţii organismului de a arde grăsimile.Datorită polifenolilor din compoziţia sa, cunoscuţi sub numele de catechine şi cercetaţi pentru contribuţia lor în termogeneză (arderea grăsimilor pentru producerea de energie la nivel celular), furnizează sprijin metabolic şi antioxidant.

Extractul din seminţe de guarana a fost utilizată încă din antichitate de civilizaţiile din bazinul Amazonului. Tribul Mauessaterres descria guarana drept „elixirul pentru viaţă lungă.” Era consumată în timpul perioadelor de post pentru a uşura toleranţa la restricţiile alimentare. Astăzi, oamenii de ştiinţă au identificat în guarana numeroşi antioxidanţi şi nutrienţi care explică de ce amazonienii o descriau astfel. Cafeina naturală din guarana asigură un imbold de energie, efectele sale fiind echilibrate de ceilalţi nutrienţi care ajută la reducerea senzaţiei de foame şi intensifică metabolismul.

Extractul din boabe de cafea verde
Sunt boabele de cafea neprăjite încă, populare în întreaga lume. Utilizarea lor a fost atestată din vremuri străvechi în Africa, unde erau consumate datorită conţinutului bogat în antioxidanţi şi nutrienţi. Prin prăjire, boabele de cafea pierd o parte din nutrienţi, între care şi acidul clorogenic, despre care cercetările au demonstrat că intervine eficient în absorbţia şi procesarea zaharurilor din alimente, având impact şi asupra nivelului hormonilor saţietăţii. Furnizează compuşi unici, precum acidul clorogenic, care nu se găsesc în cantităţi mari în cafeaua prăjită. S-a demonstrat că aceşti compuşi activi ajută la inhibarea absorbţiei glucozei şi, astfel, ajută la menţinerea unui nivel normal de zahăr în sânge. Acest lucru ajută la controlul poftei de dulce, precum şi la prevenirea scăderii nivelului de energie.

Partenerii perfecţi pentru aceste extracte vegetale sunt cetonele din zmeură şi complexul vitaminelor B şi C .

Cetonele din zmeură sunt principalul compus aromatic responsabil pentru culoarea şi gustul specifice zmeurei. Ca şi în cazul celorlalte componente din amestecul brevetat Forever Therm, şi utilizarea zmeurei datează încă din vremea Greciei antice. În prezent, oamenii de ştiinţă au descoperit că cetonele din zmeură nu au numai efect aromatizant, ci acţionează benefic şi în procesul de slăbire.

Amestecul de nutrienţi
Pe lângă amestecul vegetal extrem de eficace, Forever Therm conţine şi un amestec de nutrienţi compus din complexul vitaminelor B şi vitamina C, conceput special pentru a maximiza funcţiile metabolice şi a optimiza abilitatea organismului de a arde grăsimi.

Complexul vitaminelor B
Vitaminele B sunt esenţiale pentru producerea de energie în organism. În absenţa lor, organismul n-ar putea utiliza în mod eficient grăsimea pentru a produce energie. Vitamina B5, tiamina, niacinamida şi acidul pantotenic, în special, joacă roluri importante în procesul arderii grăsimilor, iar în perioade de stres, corpul este sărăcit de aceste vitamine. Un aport adecvat al acestor nutrienţi este esenţial pentru organism.

Vitamina C este un nutrient important pentru transportul lipidelor în celulele musculare, unde sunt utilizate pentru a produce energie. Fără un aport adecvat de vitamina C, organismul nu poate să ardă eficient grăsimile. De aceea, echipa noastră de cercetare a inclus 75 mg de vitamina C în compoziţia Forever Therm.

Dacă ţelul tău este să-ţi remodelezi corpul şi să te simţi mai plin de energie prin utilizarea depozitelor proprii de grăsime, Forever Therm este alegerea perfectă. 


Două tablete de Forever Therm pe zi, administrate înainte de ora 18 şi asociate cu o dietă sănătoasă şi un program regulat de exerciţii fizice, te ajută să-ţi atingi mai uşor ţelurile în programul de control al greutăţii.