Miracol pentru SĂNĂTATE


Chia sau salvia nord-americană era utilizată de indienii din sud-vestul Statelor Unite pentru proprietăţile ei sanogene. Chia este o sursă preţioasă de antioxidanţi, fibre alimentare, acizi graşi esenţiali şi conţine mai multe proteine şi de calitate superioară faţă de cerealele graminee. Dintre toate felurile de seminţe, chia conţine cel mai mare procent de acizi graşi polinesaturaţi, acid alfa-linoleic (omega-3) şi acid linolenic (omega-6), peste 83 g la 100 g de seminţe. Aminoacizii din proteina de chia se găsesc într-un raport echilibrat, asemănător celui din proteinele animale cu înaltă valoare biologică. Cu alte cuvinte, proteina din chia este o proteină completă, ce poate concura cu cea din carne şi lapte. Conţinutul de proteine din chia este de 19 – 25%, faţă de grâu (14%), porumb (9,2%), orez (8,5%). Nu conţine gluten şi poate fi consumată şi de suferinzii de celiachie. Astăzi, din ce în ce mai mulţi nutriţionişti şi medici recomandă integrarea acestor seminţe miraculoase pentru sănătate în dietele de slăbit, dar şi în regimurile alimentare pentru anumite afecţiuni, datorită conţinutului bogat de nutrienţi şi antioxidanţi extrem de valoroşi pentru buna funcţionare a organismului. Aflăm ce beneficii aduce organismului asocierea dintre seminţele de chia şi extractul de ginseng de la domnul profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Ştiinţific al Institutului de Cercetări Alimentare.

BENEFICIILE SEMINŢELOR DE CHIA PENTRU SĂNĂTATE

> OFERĂ RAPID SENZAŢIA DE SAŢIETATE ŞI AJUTĂ LA SLĂBIT 
Seminţele de chia sunt recomandate în dietele de slăbit, datorită conţinutului bogat de nutrienţi care au rolul de a instala rapid senzaţia de saţietate şi de a alunga foamea. Seminţele de chia hrănesc aşadar organismul fără riscul îngrăşării, împiedicând supraalimentarea, care determină apariţia supraponderalităţii şi a obezităţii. 
> OFERĂ ENERGIE ORGANISMULUI ŞI ÎNTĂRESC SISTEMUL IMUNITAR 
Seminţele de chia sunt considerate, pe bună dreptate, aliatele unui organism puternic şi sănătos. Datorită conţinutului crescut de proteine, aceste alimente cresc nivelul de energie al organismului, întăresc imunitatea şi previn apariţia bolilor.
> AJUTĂ LA PREVENIREA APARIŢIEI DIABETULUI 
Consumul regulat al seminţelor de chia ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge şi la combaterea riscului de apariţie a diabetului. Ele sunt, de asemenea, un aliment benefic şi pentru cei care suferă deja de diabet, întrucât au o încărcătură glicemică foarte mică şi favorizează digerarea lentă a alimentelor. 
> FAVORIZEAZĂ DIGESTIA ŞI PREVIN APARIŢIA BOLILOR GASTROINTESTINALE Seminţele de chia sunt lăudate pentru conţinutul foarte mare de fibre, atât solubile, cât şi insolubile, devenind alimentele cu cele mai multe beneficii asupra sistemului digestiv uman.
> AJUTĂ LA PREVENIREA AFECŢIUNILOR CARDIOVASCULARE 
Reglează nivelul colesterolului din sânge, tensiunea arterială şi ajută la prevenirea diabetului, înlăturând astfel unii dintre cei mai mari factori de risc responsabili de declanşarea afecţiunilor inimii. 
> COMBAT TULBURĂRILE DE SOMN ŞI STIMULEAZĂ RELAXAREA ORGANISMULUI Seminţele de chia conţin triptofan, un aminoacid care are efecte pozitive asupra somnului nocturn. Triptofanul ajută la relaxare şi la pătrunderea mai rapidă în transa specifică somnului, astfel încât organismul să se odihnească aşa cum trebuie. 
> AU PROPRIETĂŢI ANTIINFLAMATOARE 
Concentraţia bogată de acizi graşi Omega 3 din seminţele de chia ajută la lubrifierea articulaţiilor şi la menţinerea supleţii acestora. Odată ajunşi în organism, acizii graşi esenţiali se transformă în prostaglandine (substanţe paracrine, asemănă- toare hormonilor, cu acţiune locală), care combat durerile şi inflamaţiile. Medicii au constatat că bolnavii de artrită care au adăugat seminţele de chia în dieta lor au raportat mai puţine dureri şi inflamaţii decât cei care nu le-au consumat. 
> ÎMBUNĂTĂŢESC FUNCŢIILE CREIERULUI 
Potrivit specialiştilor, consumul seminţelor de chia face membranele celulelor cerebrale mai sensibile şi îmbunătăţeşte funcţiile creierului: memoria, gândirea etc. 
> ÎMPIEDICĂ ÎMBĂTRÂNIREA PREMATURĂ ŞI SPORESC LONGEVITATEA 
Seminţele de chia joacă un rol important în menţinerea tinereţii organismului, datorită conţinutului crescut de antioxidanţi, care previn degradarea celulelor. Nu doar antioxidanţii contribuie la sporirea longevităţii organismului. Fibrele care favorizează digestia şi detoxifierea organismului sunt la fel de importante pentru a menţine sănătatea şi a preveni îmbătrânirea. 
> ÎNTĂRESC OASELE ŞI AJUTĂ LA PREVENIREA OSTEOPOROZEI 
Seminţele de chia sunt bogate şi în calciu, un mineral crucial pentru sănătatea oaselor. Conţin de şase ori mai mult calciu decât laptele, per porţie, şi sunt un aliment de bază atât în perioadele de creştere, cât şi pentru femei, care sunt predispuse la osteoporoză. Consumul regulat de seminţe de chia întăreşte oasele şi ajută la prevenirea apariţiei fracturilor şi a altor afecţiuni.

Utilizat de cel puţin 2000 de ani în medicina tradiţională chineză datorită proprietăţilor sale curative, ginsengul este recunoscut în special pentru capacitatea sa adaptogenă. Cele două tipuri de ginseng din compoziţia produsului Forever Gin-Chia sunt recunoscute ca unele dintre cele mai puternice plante adaptogene existente şi utilizate în prezent. Acţiunea farmacologică a extractului de:
        GINSENG COREEAN (Panax ginseng)
                                     &
        GINSENG SIBERIAN (Eleutherococcus senticosus)
 este foarte variată şi complexă:
  • Măreşte eficienţa fizică şi mentală, precum şi capacitatea de adaptare a organismului în condiţii defavorabile, de suprasolicitare. 
  • Are efecte tonice, energetice şi de stimulare a funcţiei cognitive, în special în situaţiile de activitate mentală şi fizică, fiind indicat şi sportivilor de performanţă.
  • Are efecte benefice asupra fenomenului de îmbătrânire cerebrală.
  • Este util în combaterea mahmurelii şi pentru atenuarea efectelor toxice (neuro, hepato şi renotoxice) ale alcoolului.
  • Ajută la stimularea sistemului imunitar, datorită compoziţiei bogate în antioxidanţi.
  • Are acţiune antiagregantă asupra trombocitelor (reduce formarea cheagurilor).
  • Are acţiune hipoglicemiantă.
  • Protejează ficatul şi inima de diferite afecţiuni, normalizează nivelul colesterolului şi îmbunătăţeşte memoria.
  • De nelipsit în managementul stresului, în special cel psiho-emoţional, unul dintre ucigaşii cei mai puternici şi perfizi ai omului modern, cu stil de viaţă sedentar şi alimentaţie devitalizată.
  • Ajută la mărirea capacităţii de efort fizic (în special anduranţa, coordonarea şi îmbunătăţirea reflexelor); acest efect a fost constatat la sportivii de performanţă.
  • Îmbunătăţeşte memoria, ameliorează vigoarea mentală şi vigilenţa, creşte capacitatea de muncă şi viteza de reacţie.
  • Este indicat şi în impotenţa de origine hormonală, în tulburări de dinamică sexuală masculină (libidou scăzut), în sterilitatea feminină şi masculină, în dereglările de ciclu menstrual şi în menopauză (reducând bufeurile datorită efectelor similare estrogenilor).
  • Datorită proprietăţilor adaptogene – antistres, este util în combaterea stărilor psihoemoţionale negative, depresiilor, anxietăţii, atacurilor de panică, oferind organismului resursele necesare pentru depăşirea acestora, prin acţiunea sa electivă asupra axului de adaptare la stres (hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenal).



Asocierea celor trei ingrediente oferă produsului Forever Gin-Chia o acţiune sinergică mult superioară acţiunii fiecărui component luat în parte, ceea ce îl transformă într-un supliment alimentar recomandat şi util de la vârsta adolescenţei până la senectute, datorită proprietăţilor deosebite ale componentelor sale.





MOTIVE SĂ ALEGEȚI FOREVER GIN- CHIA:
1.  Conțin de 5 ori mai mult calciu decât laptele (plus boron care ajută calciul să se transfere în oase);
2.  Conțin de 3 ori mai mulți antioxidanți decât afinele;
3.  Conțin de 3 ori mai mult fier decât spanacul;
4.  Conțin de 3 ori mai multă fibră decât ovăzul;
5.  Sunt o sursă complexă de proteine, având toți amino- acizii esențiali care sunt prezenți într-o formă extrem de ușor de digerat;
6.  Conțin de 2 ori mai mult potasiu decât bananele;
7.  Conțin mai multă omega 3 și 6 decât semințele de in și nu se râncezesc;
8.  Pe lângă toate acestea sunt o sursă excelentă de energie, în special pentru atleți, iar o cantitate mică oferă sațietate;
9.  Ajută corpul să elimine kilogramele în plus și taie pofta de mâncare;
10.Ajută corpul să își susțină și să își reconstruiască mușchii în timpul exercițiului fizic, în timpul sarcinii dar și după naștere, deoarece ajută la regenerarea membranei;
11.Cresc lactația și sunt o sursă compactă de nutrienți pentru copii de orice vârstă;
12.Nu au gust și absorb apa foarte ușor, transformându-se în mai puțin de 10 minute într-o budincă densă;
13.Sunt ușor de digerat și imediat după ingerare  sunt transportate și folosite de către celulele corpului nostru.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu