CUM ALEGEM CELE MAI BUNE PRODUSE PE BAZĂ DE ALOE VERA?


Pe piaţă există mii de produse cu şi pe bază de Aloe Vera. De la gel de Aloe Vera şi până la şampon cu Aloe Vera suntem asaltaţi de reclame, de promisiuni, etc. De ce? Pentru că acum e la modă ca planta de aloe să fie în produse care se adresează sănătăţii sau, mai ales, în produse de înfrumuseţare.
Cu toate astea, ar trebui să analizăm cu atenţie oferta ânainte de a cumpăra un produs cu aloe.
Cum facem acest lucru? Cum ştim sigur că alegem un produs de calitate, şi la un preţ care să reflecte promisiunile campaniilor publicitare? Din fericire există câteva criterii după care putem face o alegere cât mai bună! Să vedem care sunt:
1. Etichetarea produselor. Conform legislaţiei pe etichetă sunt trecute şi ingredientele unui produs. Nu ştim dacă ştiaţi deja, dar ordinea în care sunt trecute ingredientele reprezintă concentraţia lor în respectivul produs.
Multe firme menţionează apa ca ingredient principal. De exemplu: Avem un "Şampon cu Aloe" cum citim mare pe etichetă dar dacă ne uităm la ingrediente, aloea este trecută undeva pe locul 8 din 10. Ce concentraţie de aloe crezi că există în acest şampon?
2. Specia de aloe folosită. Marea majoritate a speciilor de aloe sunt ornamentale. Cea mai benefică pentru sănătatea şi frumuseţea noastră este Aloe Vera Barbadensis Miller.
3. Ce parte a frunzei se foloseşte. Gelul de aloe, din interiorul frunzei are cele mai mari proprietăţi terapeutice din toate componentele frunzei. Pentru a fi extras, se îndepărtează coaja care nu are valoare nutritivă ridicată. Dacă un producător foloseşte întreaga plantă sau doar frunza, o face dor din raţiuni economice: este mult mai ieftin pentru el. Din păcate, rezultă un produs slab din punct de vedere terapeutic.
4. Modul de prelucrare. Unele firme folosesc pentru conservare prelucrarea termică sau chimică. Însă pasteurizarea distruge componentele termosensibile ale gelului de aloe. Iar adăugarea de antioxidanţi de origine chimică, de cele mai multe ori de proastă calitate, pot anula efectele pozitive ale plantei de aloe vera.
5. Stabilizarea aloei recoltate. Ca orice plantă sau fruct, atunci când se rupe o frunză de pe plantă începe imediat procesul de oxidare. Dacă nu este stabilizată cu antioxidanţi în termen de maxim 4 ore, gelul de aloe îşi pierde calităţile benefice pielii şi organismului uman.
6. Firma producătoare. Este indicat să cercetăm puţin istoricul firmei care produce diferite produse pe bază de aloe, mai ales dacă sunt pentru consum intern. Şi ar trebui să alegem o firmă cu vechime cât mai mare pe piaţă, o firmă care investeşte în tehnologii de prelucrare de ultimă oră, o firmă care oferă produse cât mai naturale, organice, o firmă care oferă produse de calitate superioară, o firmă care investeşte în cercetare şi inovare şi lista poate continua. Concret, o firmă care se respectă şi care respectă clienţii.
Din fericire există o astfel de companie care se respectă şi care-şi respectă clienţii oferindu-le cele mai bune produse pe bază de aloe vera: Forever Living Products.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu