VARA ASTA SPUNE NU KILOGRAMELOR ÎN PLUS

O siluetă de invidiat reprezintă visul majorităţii femeilor. Toate visăm cu ochii deschiși la concediul petrecut pe malul mării, iar în visul nostru avem silueta ideală, ne simţim minunat în costumul de baie și suntem admirate de toată lumea de pe plajă. Chiar dacă nu ai ţinut dietă de acum două luni, timpul nu este pierdut: Forever Lean a fost special creat să îţi sprijine efortul de reducere a greutăţii, atâta vreme cât îţi impui o alimentaţie sănătoasă și un program regulat de exerciţii fizice. Pentru a afla mai multe despre virtuţile produsului, l-am rugat pe domnul profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Bioresurse Alimentare, să ne vorbească despre ingredientele din Forever Lean.

Forever Lean este un produs recomandat celor care doresc să scadă în greutate deoarece:
> contribuie la blocarea absorbției caloriilor din lipide și carbohidrați, datorită extractului de cactus Opuntia ficus indica,
> ajută la inhibarea temporară a absorbției caloriilor din zaharuri, datorită proteinei extrase din fasole
albă,
> sprijină capacitatea organismului de a regla nivelul de zahăr din sânge, datorită triclorurii de crom.


Opuntia ficus indica sau nopalul este originar din Mexic și face parte din familia de cactuși cunoscuți la noi sub denumirea de “Limba soacrei”. A fost consumat pentru calitățile sale nutritive dintotdeauna, însă, abia în ultimii douăzeci de ani oamenii de știință s-au arătat interesați de studierea beneficiilor pe care această plantă le are asupra sănătății. Astfel, s-a descoperit că Nopalul ajută la reducerea nivelului de zahar din sânge, la reglarea nivelului colesterolului, la ameliorarea aterosclerozei, la curățarea colonului și la controlarea excesului de acid gastric în afecțiuni precum gastrită și ulcer. Printre componentele fructului de Opuntia se numără pectinele și mucilagiile care ajută procesul de digestie. Totodată, conține nutrienți care inhibă absorbția excesului de grăsimi și zaharuri, motiv pentru care Opuntia este responsabilă și de fortifierea ficatului și a pancreasului.

Fructul de Opuntia este bogat în:
> aminoacizi (18 la număr, sub formă de proteine uşor de digerat),
> vitamine (A, B1, B2, B3, C și K),
> minerale (cupru, potasiu, calciu, magneziu, mangan și fier)
> și fibre (atât solubile, precum lignani, celuloză, hemiceluloze, cât și insolubile: pectină, mucilagii, gume).

Datorită acestora, reprezintă un aliat de nădejde al organismului în procesul de detoxifiere. Toate aceste componente ajută la menținerea unui metabolism sănătos, contribuind astfel la menținerea greutății corporale.

Cum acţionează el, de fapt?
Ingredientele active găsite în Nopal împiedică sistemul digestiv să absoarbă grăsimile în exces și carbohidrații din alimente, menținând astfel un echilibru glicemic și fiind de ajutor în prevenirea obezității. Fibrele solubile (gume, mucilagii, pectine și polizaharide) încetinesc absorbția glucozei în intestine. Fibrele insolubile reduc excesul de bilă și potențialii carcinogeni (agenți cauzatori de cancer) care pot fi prezenți în colon, prin absorbție și excreție. Fiind o plantă bogată în fibre, Nopalul poate fi o alternativă blândă pentru curățarea colonului.
Proteinele din Opuntia (aminoacizii) ajută organismul să extragă fluidele din țesuturi înapoi, în fluxul de sânge, diminuând astfel celulita și retenția de lichide. Previne, de asemenea și depozitarea grăsimilor prin descompunerea și creșterea ritmului de excreție a grăsimilor. Pectina și lignanii din Opuntia sunt bine-cunoscute pentru scăderea apetitului. Fitochimicalele conținute de Nopal (care fac din acest fruct unul din importantele alimente funcționale sau nutraceutice) acționează asupra organismului în patru direcții:
1. ca antioxidanţi, eradicând moleculele reactive de oxigen (radicalii liberi), care, dacă nu sunt eliminate, duc la îmbolnăvirea celulelor, cauzând diabet, cancer, boli ale inimii, artrită etc.
2. ca agenţi de detoxifiere, sprijinind procesul natural care permite organismului uman să recunoască și să distrugă sau să elimine substanțele toxice ingerate sau produse de organism.
3. ca modulatori hormonali, declanșând în organism producția de hormoni necesari (cum ar fi insulina) și substituind substanțele inofensive care se comportă ca niște hormoni (cum ar fi fitoestrogenii), dar și producția de hormoni în exces, care poate declanșa îmbolnăvirea celulelor.
4. ca regulatori celulari, asistând organismul uman în controlul și prevenirea dezvoltării tumorilor.

Extractul de fasole albă -Factorul de blocare al amilazei
Carbohidrații consumați în exces sunt transformați de corp în special în glucoză. O parte din aceasta este arsă prin exercițiul fizic, însă aportul mare de glucide din alimentația modernă (de tip fast food și junk food), alături de lipsa de mișcare nu permit decât arderea unei mici părți. Restul se depune sub formă de:
1. triacilglicerol sau TAG în adipocite, formând aripioare, colăcei sau burtă – adică obezitate centrală, care crește riscul în special de boli cardiovasculare.
2. LDL-colesterol pe artere și care duce la ateroscleroză, boli cardiovasculare și cerebrovasculare.
Cea mai bună modalitate de a stopa acest proces este de a întârzia digestia și absorbția amidonului. Boabele de fasole albă conțin un agent care blochează în mod natural absorbția carbohidraților. Acesta blochează producerea și utilizarea enzimei digestive alfa-amilaza (enzima responsabilă pentru descompunerea amidonului) în vederea absorbției ei la nivelul tractului gastrointestinal. Prin blocarea efectului enzimei alfa-amilaza, extractul din boabele de fasole albă ajută ca o parte a amidonului să treacă nedigerată. Acest lucru conduce la o absorbție redusă a caloriilor din carbohidrați, ceea ce sprijină procesul scăderii în greutate.

Triclorura de crom – factorul de toleranţă la glucoză, esenţial pentru funcţionarea metabolismului glucidelor 
Organismul unui adult conține aproximativ 6 grame de crom, cea mai mare concentrație aflându-se în păr, splină, rinichi și testicule. Inima, pancreasul, plămânii și creierul conțin de asemenea crom, dar în concentrație mai scăzută. Rolul fundamental al cromului înorganism este să activeze enzimele implicate în metabolismul glucozei și în sinteza proteinelor. Pe măsură ce îmbătrânim, organismul poate începe să nu mai răspundă în mod corespunzător la efectul insulinei. Aceasta este o parte a Sindromului Metabolic, care stă la baza tuturor bolilor cronice, inclusiv a cancerului. Include multe dereglări datorate apariției obezității, iar pe acest fond își fac apariția bolile cardiovasculare, cancerul și chiar diabetul de tip 2. Suplimentele cu crom ajută la normalizarea răspunsului la insulină și joacă un rol-cheie în înlăturarea acestui sindrom periculos. Cromul domolește creșterea nivelului zaharului din sânge și, împreună cu insulina, previne depunerea grăsimilor, iar alături de Opuntia ficus indica și extractul de fasole alba se constituie în suplimentul ideal pentru o siluetă ideală: Forever Lean.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu