Bogatiile lui OCTOMBRIE


Asa-i ca ne amintim cu totii de compunerile pe care trebuia sa le scriem in clasele mici despre anotimpul preferat? Daca ar fi acum sa reluam aceasta tema, ce a-ti alege?

<Pentru mine, toamna nu era tocmai anotimpul preferat, insa transformarea si cursul naturii reusesc de fiecare data sa-mi incante privirea, simturile si bucuria ca exist.>

Bogatia si diversitatea acestui anotimp fabulos nu consta doar in culorile si schimbarile climatice. Aceasta vine din pacate si cu o incarcatura de virusi, automat cu oameni tot mai slabiti.            

Adevarul este ca, atunci cand suntem plini de VITALITATE, ENERGIE si IMUNITATE de fier, nu ne gandim cum sa actionam pentru a ne mentine asa, nu facem nimic deosebit pentru a preveni perioadele suferinde. Dar cum ne bat la usa minunatii VIRUSI, nefiind pregatiti sa ii primim, "blestemam" de cele mai multe ori acele zile de chin.

Tocmai de aceea eu sunt extrem de atenta la mine si familie in aceasta perioada si nu numai. Parcurg pasi simpli si corecti pentru o imunitate puternica. Asa incat, aleg CALITATE inainte de toate!

Deoarece nu ma pot bucura  deocamdata de ALIMENTELE "curate" din gradina bunicilor, zilnic ma SUPLIMENTEZ cu cele necesare. MISCAREA ,HIDRATAREA si BUNA DISPOZITIE nu-mi lipsesc nici ele.

Ce rezulta din toate acestea?                      

Uneori o prezenta a racelii, dar intr-o forma foarte usoara - o tuse lejera, "cursul nasului" , o mica durere de cap si cam atat...
<Specific, ultima mea GRIPA a fost pe la 11-12 ani. Inca nu am uitat acele Sarbatori Pascale.>                                
Daca pentru voi, oameni dragi, sa fiti sanatosi inseamna sa aveti GRIPA cam de doua- trei ori pe an, sa va lasati doboriti de stres, sa nu luati in seama vointa si buna credinta prietenilor care incearca sa va indrume spre o cale mai buna, cred ca e cazul sa va REVIZUITI cunostintele medicale  si comportamentul!

Si aveti grija de SANATATE indiferent de anotimp, varsta sau alta scuza! E  cea mai de pret avere cu care ne nastem!
        

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu