AI GRIJĂ DE INIMA TA


Ziua Mondială a Inimii, serbată în fiecare an pe 26 septembrie, a fost creată pentru a informa oamenii de pretutindeni că bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză mondială de mortalitate, cu peste 17,1 milioane de victime anual. Se preconizează că cel puţin 80% dintre decesele premature cauzate de bolile inimii ar putea fi evitate dacă am controla principalii factori de risc: o dieta nesănătoasă, fumatul şi sedentarismul.

De Ziua Internaţională a Inimii, asumă-ţi responsabilitatea de a le vorbi cunoscuţilor despre sănătatea aparatului cardiovascular. Subliniază cei 8 paşi simpli pentru o inimă sănătoasă şi încurajează-i să înceapă de azi măcar cu unul.

1. MÂNCARE SĂNĂTOASĂ – să mănânce cel puţin cinci porţii de legume şi fructe pe zi şi să evite grăsimile saturate şi alimentele procesate, care conţin deseori multă sare.
2. ACTIVITATE FIZICĂ REGULATĂ – chiar şi 30 de minute de activitate fizică pot fi de folos în prevenirea infarctului miocardic.
3. “NU” HOTĂRÂT FUMATULUI - riscul de afecţiuni coronariene se reduce la jumătate la un
an după renunţarea la fumat.
4. O GREUTATE NORMALĂ – pentru persoanele mai plinuţe, pierderea în greutate împreună cu o dietă săracă în sare conduce la scăderea tensiunii arteriale. Tensiunea arterială crescută este primul factor de risc pentru infarct şi un factor de risc major pentru jumătate dintre bolile inimii.
5. CONTROALE REGULATE – de presiune arterială, colesterol, glucoză, nivelul de grăsime
abdominală şi indicele de masă corporală. Odată cunoscut riscul total, oricine îşi poate dezvolta un plan de acţiune pentru îmbunătăţirea sănătăţii inimii.
6. ALCOOL CU MĂSURĂ – în exces, acesta poate mări tensiunea arterială şi chiar şi greutatea.
7. FĂRĂ STRES – deşi încă n-a fost demonstrat că este un factor de risc direct, stresul este strâns legat de un stil de viaţă dezordonat, o dietă nesănătoasă, sedentarism, fumat etc., iar aceştia sunt factori de risc majori pentru inimă.
8. COENZIMA Q10 – studiile de specialitate au relevat că majoritatea cazurilor de probleme cardiovasculare au fost asociate cu un deficit de coenzimă Q10.


Forever CardioHealth™ cu coenzima Q10, iată un supliment alimentar special realizat pentru a se dizolva în paharul tău cu Aloe Vera Gel şi pentru a furniza trei nutrienţi importanţi pentru menţinerea sănătăţii aparatului cardiovascular. Forever CardioHealth™ cu coenzima Q10 întreţine nivelul optim al homocisteinei, acoperă cantitatea de coenzimă Q10 necesară buneifuncţionări celulare şi furnizează substanţe antioxidante importante pentru sănătatea inimii. Aceste ingrediente valoroase contribuie în mod global la menţinerea sănătăţii aparatului cardiovascular.

Inima este construită astfel încât să funcţioneze o viaţă, dar felul în care îţi trăieşti viaţa – ce mănânci, cum îţi petreci timpul liber – poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu