INTEGRAREA PE VERTICALA



Rex Maughan – președintele fondator al companiei a știut de la început că succesul Forever Living Products va depinde în mare măsura de două lucruri – să ofere produse de calitate la prețuri accesibile și o oportunitate de afaceri profitabila și încredere pentru oameni ca tine.


Ca orice afacere care se bazează pe rețeaua de furnizori, producători și distribuitori, o singură verigă slabă în acest lanț de aprovizionare afectează produsul final. Dacă un furnizor ar hotărî să crească prețurile, Forever Living ar fi nevoită, la rândul ei, să crească prețurile sau să sufere pierderi considerabile.

Rex și-a dat seama că nu este în interesul companiei să se bazeze pe terțe părți pentru calitatea pe care și-o dorea, și a făcut în așa fel încât Forever Living să aibă propriile plantații de aloe, propriile facilități de producție și ambalare, propriile depozite, propria flotă de transport (terestru, maritim și aerian) eliminând nevoia de furnizori.

Plantațiile pe care compania le exploatează se întind pe suprafețe ce depășesc 2500 de hectare situate în Texas, Mexic, Arizona, și Republica Dominicana. Forever Living Products nu folosește deloc pesticide, solul fiind hrănit și întinerit cu frunzele de Aloe Vera, după ce din acestea a fost extras gelul. De asemenea frunzele plantei se recoltează manual, iar pentru a se evita oxidarea gelului, procesul de extragere al gelului începe imediat după recoltarea frunzelor. Procesul de stabilizare începe imediat, păstrându-se astfel intacte proprietățile nutritive ale plantei aflate în interiorul frunzelor sale, urmat apoi de îmbutelierea gelului în bidoane de plastic concepute special din trei straturi de plastic, sigilate ermetic.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu